ePalvelu - Sähköisiä lomakeratkaisuja kunnille.

Todella hyvä, että lomakkeen lähettäminen onnistuu myös mobiililaitteella.

ePalvelun käyttäjä
Jyväskylä

Tekniset ominaisuudet

ePalvelun tarjoamia asiointipalveluja käytetään internetselaimen avulla millä tahansa päätelaitteella, tabletit ja älykännykät mukaanlukien. Tietoliikenne on aina SSL-salattua ja käyttäjän tunnistautumisessa voidaan hyödyntää pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta (Suomi.fi).

Kaupunki tai kunta saa ePalvelun myötä käyttöönsä palvelukokonaisuuden, joka käsittää asiakkaan logolla ja tiedoilla yksilöityjen asiointipalvelujen lisäksi tietojen sähköisen vastaanoton ja integroimisen eri tietojärjestelmiin.

ePalvelu asiointipalvelut ovat täysin taustajärjestelmäriippumattomia ja avoimen integraatioarkkitehtuurinsa ansiosta ne ovat integroitavissa muihin tietojärjestelmiin, jolloin myös niistä saatava hyöty moninkertaistuu.

Nykyaikainen HTML5-teknologia

Kaikki ePalvelun tarjoamat asointipalvelut ovat ns. responsiivisia, eli ne mukautuvat erilaisiin päätelaitteisiin näytön resoluution ja Internet-selainikkunan koon mukaisesti, ja ne toimivat kaikissa nykyaikaisissa Internet-selaimissa kaikilla laitealustoilla.

Asiointipalvelujen käyttäminen on helppoa eivätkä ne vaadi asennuksia käyttäjän laitteelle.

Palvelukeskeinen arkkitehtuuri (SOA)

ePalvelu on rakennettu palvelukeskeisen arkkitehtuurin (engl. Service Oriented Architecture) mukaisesti, mikä mahdollistaa palvelujen joustavan liittämisen muihin tietojärjestelmiin. Integraatiossa voidaan hyödyntää eri järjestelmätoimittajien tarjoamia avoimia rajapintoja.

ePalvelu-asiointipalveluun sisältyvä HTML-lomake on mahdollista myös tulostaa tyhjänä, jolloin se soveltuu käsin kynällä täytettäväksi paperilomakkeeksi. Tulostetta voidaan käyttää asiakaspalvelupisteessä paperiasiointiin, sillä kaikilla kuntalaisilla ei ole mahdollisuutta käyttää Internettiä.

Tietoturva

ePalvelun tietoturva täyttää julkishallinnon vaatimukset tilojen, laitteistojen ja tietoliikenneyhteyksien turvallisuuden suhteen. ePalvelun konesalipalvelut ja tietoliikenneyhteydet tarjoaa TNNet Oy. Laitetila on 24/7 kulkuvalvottu ja se täyttää laitetilan fyysiselle suojaamiselle ja tietoturvalle asetetut tiukat vaatimukset (Viestintävirasto 54/2008 7§ ja kansainvälinen TIER3-standarditaso). Konesali ja palvelimet sijaitsevat Suomessa.

Asiointipalvelun käyttäjä tunnistetaan tarvittaessa käyttäen Suomi.fi-tunnistusta.

Asiointikieli

Kaikki ePalvelun asiointipalvelut tarjotaan sekä suomen- että ruotsinkielisinä. Myös muille kielille kääntäminen on mahdollista.

ePalvelu hinnoittelu

ePalvelun palveluhinnoittelu perustuu pelkästään kaupungin tai kunnan asukasmäärään ja käytöstä veloitetaan sopimuksen mukaan esim. kuukausittain.

Käyttöönotto

Käyttöönotto kestää asiakkaasta riippuen viikon tai kaksi, jonka jälkeen kustannussäästöt realisoituvat välittömästi.